Начална страница / За дома / Последователност, етапи на работа и график на ремонта в нова сграда
Последователност, етапи на работа и график на ремонта в нова сграда

Последователност, етапи на работа и график на ремонта в нова сграда

Съгласете се за реалните срокове за завършване на работата, подгответе се психически за факта, че сроковете не са най-важното нещо в разумни граници. Основното качество на извършената работа. Много е важно да поканите бригадир или екип на етапа на приемане на апартамент от предприемач, преди да подпишете документите за приемане на нов апартамент. За специалиста строител ще трябва да го поправи, доверете се на майстор за довършителните работи на вашият дом.

Според стандарта периодът за отстраняване на установените недостатъци обикновено е до месец. Не забравяйте да се уверите, че всички прозорци и первази в апартамента не съдържат драскотини и чипове. Механиката на хардуера и отварянето на прозорци трябва да работи добре. Огледайте инсталираните отоплителни радиатори, те трябва да са във фабричния филм.

Ако имате измазани стени, не забравяйте да ги почукате за лоша адхезия на мазилката. Проверете нивото на пода и тавана, отклонението на нивата не трябва да надвишава 2 сантиметра. След като строителя напълно ви е предал работата си, той е взел предвид всички ваши претенции, не забравяйте да смените входната врата.

Последователност, етапи на работа и график на ремонта в нова сграда

Обикновено входните врати от строителя са много некачествени и крехки. Смяната на вратата ще ви предпази от кражба на строителни материали и скъпи специализирани инструменти по време на ремонти и ще запази имуществото ви в бъдеще.

След като сте избрали бригада или бригадири, които ще направят ремонт във вашия апартамент . Съгласете се с майсторите, които ще купуват материали за ремонта. Ако сте поели тази отговорност, издайте карта за отстъпка за строителен хипермаркет, това може да бъде отстъпка до 7%. Струва си да се отбележи, че когато ремонтира апартамент в нова сграда, собственикът е изправен пред факта, че асансьорът в сградата не работи. Този позор ще продължи поне първите два месеца след доставката на къщата. Това е много неудобно и скъпо при вдигане на материали в апартамент. Намерете няколко студенти хамали в рекламата за тези цели, те ще ви спестят добра сума за целия ремонт.

Начертайте дизайн с размерите на бъдещата кухня

Начертайте дизайн с размерите на бъдещата кухня; изобщо не е необходимо да поръчате кухнята веднага. Вземете решение за подреждането на мебели и уреди в апартамента. Планирайте разположението на контактите и ключовете.

Помислете дали ще имате реконструкция или ще оставите оригиналното оформление. Купете подгряваща релса за кърпи, в новите сгради обикновено има огъната тръба вместо това. Съгласете се с довършителите дали е необходимо стените да се изравняват с мазилка по фаровете, какво качество на стените ще ви подхожда. Ако решите, че не е необходимо стените да бъдат измазвани, тогава водопроводчици и електротехници могат да започнат работата.

Това са първите специалисти, които ще започнат ремонт на апартамента. Те ще го завършат, като инсталират фини електрически и водопроводни инсталации. След тях текат мазилки.

След като всички стени са подравнени. Майсторите на гипсокартон започват (освен ако, разбира се, не се работи по инсталирането на гипсокартон). По-нататъшна работа се извършва от художници. Те могат да работят паралелно с плочка на последния етап от работата си. Последният етап от работата е полагане на пода.

Коментари

коментара

Scroll To Top