Начална страница / За дома / Практичните вътрешни щори
Практичните вътрешни щори

Практичните вътрешни щори

Основното предназначение на вътрешните щори е да защитават от ярките слънчеви лъчи и от желаещите да погледнат в чуждия живот без предупреждение. Предложенията на пазара са толкова много, че може да се объркате. Разнообразието е в зависимост от материал, цвят, дизайн, начин на монтиране.

Най-напред се предлагат изделия от дървесина, а по-късно се използва метал, тъкан, пластмаса. Все по-вече се търсят предложения с електрозадвижване, което улеснява ползването им. Не е проблем да се избере електрозадвижване към любимите вътрешни щори.

От начало тези практични изделия намират приложение в офиси и административни служби. В жилищата изглеждали неприложими, но с подобряване на дизайна и използвания материал, те започнали да изпълняват не само защитна функция, но и декоративна. Има различно разположение на ламелите – хоризонтални, вертикални, роло, римски, плисе и всеки вид има своите предимства и почитатели.

При монтажа на всеки вид е нужно точно определен размер, от който зависи размера на конструкцията. Закрепването става над прозореца или в неговия отвор, както и при някои видове може да бъдат монтирани между рамките. В особени случаи могат да се поставят на самия прозорец, ако друг вариант е невъзможен. Дължината на вътрешните щори може да бъде максимална до пода, а може да стига и до перваза на прозореца – въпрос на желание. Експертите съветват монтажът да се довери на квалифицирани специалисти. Това ще гарантира качество на самия монтаж, а вас ще ви научат на рационално използване на конструкциите и ще ви гарантират бъдещо обслужване.

Хоризонталните изделия се закрепват за стената или тавана. Между ламелите има шнур, който поволява да се движат едновременно. Най-търсени от този вид са алуминиевите. Преди всичко те са с опростена конструкция и невзискателни в поддръжката. Неоспорим плюс на палсмасовите изделия е голямото разнообразие от цветове. Вертикалните щори изглеждат много уютно, а контрола на слънчевата светлина се осъществява със завъртане на плътните ламели. За разлика от хоризонталните, те могат да се съберат само в единия край и да освободят целия прозорец.

Разгледайте различните предложения на вътрешни щори в каталозите на онлайн магазините и сами ще се уверите колко труден е избора. Трудно може да се отстои както на вртикални или хоризонтални видове, така и на плисе, римски или роло предложения.

Коментари

коментара

Scroll To Top