Начална страница / За дома / Предимства и недостатъци на смесители за баня с термостати
Предимства и недостатъци на смесители за баня с термостати

Предимства и недостатъци на смесители за баня с термостати

Независимо дали вземате решение за нови смесители за банята си или просто сте любопитни за различните стилове, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да вземете решение. В тази статия ще обсъдим техните предимства, недостатъци и екологосъобразност. Още повече – ще научите повече и за техния монтаж.

Недостатъци

Съществуват много предимства на смесители за баня с термостат. Тези смесители могат да ви помогнат да пестите вода и пари. Те също така осигуряват добра топла вода за миене на съдове и пране. Те обаче не са лишени от своите недостатъци. Изискват специализиран монтаж и поддръжка, често са скъпи.

Първо, трябва да вземете предвид колко лесно се управлява смесителят. Ако ще използвате смесителя за хигиенни цели, ще ви е необходим точен контрол на температурата. Сензорните смесители улесняват промяната на температурата на водата. Те имат и функции като плавна глава, която може да променя потока на струята. Разполагат с множество контроли, които ви помагат да регулирате налягането на водата. Някои смесители разполагат с отделни ръкохватки, докато при други от един смесител тече както топла, така и студена вода.

Цена

Има няколко причини, поради които смесител за баня с термостат може да бъде по-скъп от стандартен смесител. От една страна, инсталирането им е много по-сложно. От друга страна, те изискват нов отвор в плота. Но това не означава, че не можете да намерите някои достъпни варианти. Всъщност има редица модели от висок клас, които струват по-малко от 500лв.
Смесителите за баня са проектирани да бъдат едновременно функционални и декоративни. Те се предлагат с предварително пробити отвори, някои имат една дръжка, а други разполагат с три отвора, които са равномерно разположени. Освен това те са леки и лесни за поддръжка.

Монтаж

Новият смесител с термостат е евтин начин за обновяване на банята. Повечето модели смесители са лесни за инсталиране. За правилен монтаж, трябва да следвате указанията, предоставени от производителя. Започнете, като демонтирате стария смесител и монтирате новия. Ако е необходимо, използвайте гаечен ключ, за да затегнете гайките и болтовете. Можете също така да използвате проникваща смазка, за да разхлабите упоритите гайки.
След това монтирайте тръбите за топла и студена вода. Тези линии трябва да бъдат прекарани нагоре през пода до смесителния вентил на душа. Трябва да инсталирате и спирателни вентили.

Екологичност

Тези приспособления са екологични и често са по-тихи от обикновените смесители. Те могат да се монтират и на мивки и вани, което улеснява спирането на водата. Някои от тези смесители имат и вградени дюзи за биде, което намалява количеството използвана тоалетна хартия. Типичната тоалетна използва 30-40% от водата в домакинството, така че смесител, който пести вода и енергия, е важна стъпка. За щастие на пазара се предлагат в различни ценови диапазони и стилове. Те могат да се ползват и от отстъпки от компаниите за комунални услуги. В допълнение към спестяването на вода, вие ще закупите продукт, който не съдържа олово и осигурява достатъчен дебит.

Безопасност

Термостатът на смесителя за баня, е полесен при предотвратяване на опарване. Тази функция за безопасност предотвратява достигането на опасна температура на водата, което я прави идеална за баня с малко дете или възрастен човек. В резултат на това, можете да се наслаждавате на горещ душ и хладка вана, без да се притеснявате, че ще се изгорите.

Термостатичните смесители са проектирани така, че да следят температурата на водата и автоматично да регулират сместа. Това предотвратява превишаването на температурата над 110 градуса, което е безопасно за човешката кожа. Те са оборудвани и с функция против изгаряне „студено докосване“, която не позволява на смесителя да стане прекалено горещ. Тази функция превръща вземането на душ в релаксиращо преживяване.

 

Коментари

коментара

Scroll To Top