Начална страница / За дома / Предпочитаният естествен паркет
Предпочитаният естествен паркет

Предпочитаният естествен паркет

Красотата и уюта, създадени от естествения паркет, са предпочитани от всеки естет. Разнообразието му, с което се предлага, позволява да се създаде всякакъв изискан интериор. Освен това естественият му произход го прави широко приложим, защото е екологично безопасен.

Производството му се основава на ползването на различни видове дървесина като тази от бук, дъб, ясен или някакви екзотични видове. За качествения естествен паркет носят отговорност производителите. Най-голямо внимание се обръща на сушененто на материала, защото само материала, добре преминал процеса сушене е в състояние да е качествен и да отговаря на всички изисквания на стандартите. Всеки пропуск в сушенето влошава качеството на паркетната дъска и при ползването тя бързо губи външния си вид заради подуване и изкривяване. Всяка смяна на подовото покритие е свързано с много разходи на средства и време.

Цветовото разнообразие е в зависимост от използваната дървесина. Получените форми по паркетната дъска са в зависимост от вида на дървесината и от начина на рязане. Дървесината е тази, която определя качеството на този вид подово покритие.

За да се запазят основните предимства на естествения паркет е от значение неговото поставяне. За монтажа на паркетното покритие е добре да ползвате професионалист, за да сте сигурни, че с годините естественото паркетно покритие ще изглежда още по-добре. Не трябва да се забравя, че поставянето на паркетните парчета трябва да става само след като са престояли в помещението 5 – 6 дни, за да се климатизират спрямо температурата и влажността.

Естественият паркет е красив, траен и издръжлив. Определено цената му е висока, но като се съпостави с годините на ползване е ясно, че е подово покритие за предпочитане. При правилно поставяне, полагане на съответните грижи по отношение на поддържане и почистване, той може да се ползва много години и да си запази красивия външен вид.

При избор на естествен паркет обърнете внимание и на производителя. Само отговорният производител, наложил се на пазара може да ви предложи качествена стока. Не си заслужава за някаква малка разлика в цената да заложите на по-евтиния вариант, защото може след поставянето му, да се плаща отново заради спестената някаква дребна сума. Направете си подово покритие, което да ви радва с красотата си, да създава топлина и уют в дома ви.

Коментари

коментара

Scroll To Top