Начална страница / За дома / Професионални хладилници: Как да избера перфектните за моя бизнес
Професионални хладилници: Как да избера перфектните за моя бизнес

Професионални хладилници: Как да избера перфектните за моя бизнес

В хранителната индустрия и кулинарния бизнес качеството на продуктите, които се използват за приготвяне на предлаганата на клиентите храна е ключов елемент. И това не е само от гледна точка на безопасността на храните, но и за поддържане на отличното качество на продукта, което има силата да връща клиентите отново и отново във вашия ресторант или друг тип заведение за хранене.

За целта трябва да се снабдите с подходящите професионални хладилници. Класическите хладилници за употреба у дома се справят добре, но те не са предназначени за такова натоварване и имат по-малък капацитет, затова не биха били подходящи. Как да подберем правилното професионално охлаждащо оборудване разглеждаме в следващите редове.

Важните фактори при избор на хладилник за професионална кухня

Преди да се впуснете в изследване на всички най-нови модели професионални хладилници и да бъдете затрупани от безбройните предложения на пазара, първо трябва да оцените нуждите на вашия бизнес. Направете крачка назад и оценете уникалните потребности на професионалната ви кухня.

Започнете с параметри като размера на заведението, обема на храната, с която работите на дневна база, разнообразието от продукти, които се налага да бъдат съхранявани на хладно и какви биха били специфичните изисквания за охлаждането на всеки вид от тях. След това вече може да разгледате каталог с качествени професионални хладилници като тези на MixHoReCa.com.

Размерът на професионалния хладилник трябва да съответства и на пространството, което можете да освободите във вашата кухня. Когато избирате конкретен капацитет на хладилника пък е важно да се съобразите и с перспективата за развитие на вашия бизнес и уголемяване на клиентелата.

При възможност, инвестирайте в енергийно ефективен хладилник, който е проектиран с ангажимент към околната среда, а и ще ви донесе по-оптимално използване на електроенергията и съответно – ще намали разходите за електричество.

Помислете и колко прецизни трябва да бъдат специфичните настройки на температурата на хладилника, според естеството на продуктите, които ще бъдат съхранявани в него.

Качествени професионални хладилници

На пазара се предлага доста голямо разнообразие, така че може да сте сигурни, че след като сте сигурни в параметрите на хладилника, които ще търсите, лесно ще откриете перфектното попадение.

Обърнете внимание и на материала, от който е изработен електроуредът. Издръжливостта е от решаващо значение, тъй като той трябва да издържи на постоянна ежедневна употреба. Най-здравите модели са изработени от висококачествена неръждаема стомана или други здрави метални материали и специални пластмаси, които са лесни за почистване и устойчиви на корозия.

В MixHoReCa.com ще откриете както по-компактни хладилници за професионални кухни, така и такива в средни и големи размери, включително с капацитет до 1200 литра с 2 врати.

Коментари

коментара

Scroll To Top