Начална страница / За дома / Решението за смяна на щрангове е ваше
Решението за смяна на щрангове е ваше

Решението за смяна на щрангове е ваше

За да функционират различните системи – водоснабдяване, отопление, канализация, нормално е необходимо тръбите да са чисти, здрави, позволяващи безпроблемно преминаване на водата. Тояа е така само когато щранговете са от нови тръби. В старите кооперации металните тръбопроводи отдавна са корозирали. Ръждата задържа движението на водата както и всички отпадъци в канализационния щранг. Решението на проблема е смяна на щрангове.

Смяната на щрангове включва премахване на старите метални тръби – хоризонтални и вертикални, от абонатната до последния етаж. Поставянето на нови полипропиленови тръби ще осигури нормална и качествена вода за всеки етаж, а отпадните води ще се изтичат без да причиняват запушвания на каналите. Както сами разбирате това е трудна и отговорна работа, която качествено може да бъде изпълнена само от професионалисти за ВиК услуги. При смяна на щранговете ще се поставят нови полипропиленови тръби, а на всеки нов щранг и спирателен кран, който да се ползва при необходимост.

За да намерите фирма за вашия ремонт е достатъчно да влезете с търсачката в интернет. Разгледайте предложенията и решете проблема си. Разбира се, за да предприемете това е нужно решение на общото събрание, защото щранговете са обща собственост и ремонта се плаща от всички. Може да направите смяна на щранговете само във вашето жилище, но трябва да уведомите домоуправителя, за да се спре водата.

Задължително е ползването на майстори, защото отстраняването на старите тръби е много трудно. Налага се всичко да се прави много внимателно, за да се запази част от старите тръби от горния и долния край за да се свържат с новите полипропиленови тръби. Тук отново е нужен професионализъм за да се се направи стабилна връзка между новите и стари тръби. При пропуск е възможно да се наводни жилището ви и това на съседите под вас.

Направената смяна на вертикалните и хоризонтални тръби за целия вход е много по-ефикасна. Освен това работата ще бъде свършена за един работен ден, водата за кратко време ще бъде спряна, а цената на услугата ще бъде по-ниска. Инвестицията в смяна на щрангове е влагане на средства във вашето спокойствие и за това помислете сериозно по този проблем и направете нужния ремонт.

Коментари

коментара

Scroll To Top