Начална страница / За дома / Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати
Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати

Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати

Независимо дали ремонтирате нова къща или обновявате старата, изборът на правилните ПВЦ дограма и врати за вашия дом е важно решение. Те трябва да допълват стила на вашия дом. Предлагат се различни стилове. Например, можете да изберете френски дворни врати, криловидни прозорци или двойно окачени прозорци.

Френски прозорци с врата

Ако сте почитатели на класическата визия, ще ви хареса съчетаването на френски прозорци с врата. Първоначално са разработени във Франция, за да осигурят въздух и светлина, и са изнесени в Северна Америка през 1800 г. Широките отвори на вратите могат да пропускат бриз през лятото и да позволят на слънчевата светлина да грее през цялата година. Можете да избирате между единични и двойни френски врати, като има много налични стилове и цветове.

Съвременните дворни врати са чудесен начин да отворите дома си и да създадете уютен вътрешен двор. Те добавят отлична вентилация към вашия дом и допълват всеки стил. Предлагат се в конфигурации с един, два и три панела и имат UV боядисано фенолно покритие. Те също така имат сърцевина от фибростъкло, защитена от дърво.

Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати - френски

Прозорци с крила

Когато избирате ПВЦ дограма с крила за вашия дом, имате няколко възможности. Можете да избирате между плъзгащи се или люлеещи се навътре прозорци. Видът прозорец, който изберете ще зависи от стила на вашия дом и вашите предпочитания. Ако искате безпрепятствена гледка, изберете отваряща се навътре дограма.

Съчетаването на прозорците и вратите е чудесен начин да увеличите максимално естетическата привлекателност на вашия дом. Тези прозорци могат да направят къщата ви да изглежда по-привлекателна, като същевременно пропускат повече естествена светлина.

Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати - с крила

Двойно окачени прозорци

Двойно окачените прозорци и врати са отличен избор за всяка къща. Този вид дограма осигуряват достатъчно вентилация и могат да се отварят от всяка страна. Разновидността с двойно окачване също се предлага в разнообразие от цветове и материали. Те ще се вписват добре в съществуващата архитектура на вашия дом. Дизайнът с двойно окачване улеснява почистването на прозорците, без да се налага да се изкачвате по стълба. Неговият материал с ниска поддръжка ви помага да ги поддържате в добра форма в продължение на много години.

Най-добрият начин да изберете подходящ дизайн на врати и прозорци е да вземете предвид стила на вашия дом и вашите лични предпочитания. В зависимост от дизайна на вашия дом, можете да изберете модерна или съвременна визия. За актуализиран външен вид помислете за облицовани врати или други стилове с повдигнати панели.

Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати - двойно окачени

Съчетаване

Подходящите прозорци и врати са важна част от външния дизайн на дома. Избирането на правилния цвят и стил може да направи екстериора да изглежда по-добре. За щастие има няколко съвета, за да съвпаднат двете части. Когато сменяте пвц дограмата и вратите на вашия дом, трябва да вземете предвид цвета на прозорците и вратите, както и цвета на обшивката около прозорците.

Един от начините да съчетаете прозорците и вратите е като използвате един и същ цвят върху касата и облицовката на прозорците. Класическото бяло е добър избор, тъй като се съчетава с почти всеки цвят. Това може да направи екстериора на дома да изглежда подреден и вечен.

Съвети за съчетаване на ПВЦ прозорци и врати - цветове

Цветова схема

Можете да създадете елегантен външен вид, като изберете цветова схема, която съответства на вашите врати и прозорци. Ако домът ви е с бели стени и дървени врати, можете да изберете цвят, подобен на тях. Можете също така да изберете тон, който допълва цялостната цветова схема на интериора. Като цяло белите и черните цветове вървят добре с повечето интериори.

Можете също така да изберете цветова схема със среден контраст. Това е много по-слабо изразено от схема с висок контраст. Този тип цветова схема включва комбинация от триадни цветове – нюанси, които са на еднакво разстояние от външния цвят. Например, ако входната ви врата е синя, а прозорците ви са жълти, можете да използвате светъл нюанс на синьото.

Коментари

коментара

Scroll To Top