Начална страница / За дома / Топла или студена светлина да изберем при LED лентите
Топла или студена светлина да изберем при LED лентите

Топла или студена светлина да изберем при LED лентите

Изборът между топла и студена светлина може да бъде изключително труден, както при LED крушките, така и при доста популярните напоследък LED ленти. Макар че той до голяма степен е въпрос на личен избор, специалисти от 2Р България ЕООД ни запознаха на кратко с някои от най-общите правила, които могат да са от полза при нашия избор.

Топла или студена светлина да изберем при LED лентите

За LED лентите най-общо важат и могат да се приложат същите принципи, които прилагаме при избор на крушки, но тук можем да имаме предвид и няколко малки разлики, които могат да имат голямо значение за крайния резултат.

Така например, при LED лентите, които се инсталират над кухненския плот под шкафовете, повечето хора поставят студена светлина. Това по принцип е правилно, но има някои изключения.

Ако кухнята е с дървени шкафове и плотове или пък е изградена в някакъв по-старомоден или ретро стил, студената светлина няма да бъде добър вариант. Тук е по-подходящо да се спрете на топло осветление.

Студената светлина по-скоро върви добре с кухня, която има като цяло по-модерен външен вид и ще подхожда най-добре на кухни, оборудвани с гранитни плотове, плочки и други подобни материали.

Ако пък поставяте LED лента в банята, тогава е най-удачно да се съобразите с цвета на плочките. Ако например банята ви е в бежово, слонова кост, кафяво, жълто и други подобни цветове, тогава топлите оттенъци от лентата ще допринесат за още по-приятна атмосфера.

Ако обаче банята ви е в бяло, черно, сиво, мраморно, сребристо, синьо или лилаво, тогава студените тонове ще постигнат ефекта, към който се стремите.

Полезен съвет

Експери от 2Р България ЕООД ни препоръчват да не се втурваме в покупка на ленти за цялото жилище, а да го направим на части. Понякога може да получи така, че да очакваме един резултат, а накрая да видим нещо съвсем различно.

Най-добре би било да се закупи LED лента само за една стая, а след това по преценка да се избере подходящата светлина и за другите помещения на базата на това, което вече сме закули. По този начин ще преценим най-точно как ще стои светлината от лентата в нашия дом и какво усещане ще създава.

Коментари

коментара

Scroll To Top