Начална страница / За дома / За възможностите на професионален домоуправител
За възможностите на професионален домоуправител

За възможностите на професионален домоуправител

За да се спазва закона за етажната собственост, много собственици на жилища в многожилищните сгради избраха професионалното управление на собствеността си. Фирмите, които предлагат своя професионализъм в грижата за общата собственост разполагат с екип от знаещи и можещи професионалисти.

За да се ползва професионален домоуправител на входа е необходимо само решение на общото събрание на собствениците и сключен договор с фирма с такава дейност. Ако желаете имате възможност да разгледате различните предложения в интернет и да направите подходящия за вас избор на фирма. Цените, които се предлагат са различки, както и услугите, които покриват.

Ползването на професионален домоуправител е добро решение. Това е човек с опит, чието задължение е да се грижи за вашата обща собственост. Той работи съвестно и отговорно, защото получава заплата именно за това. Общата собственост за да бъде в състояние за ползване изисква много грижи. Чистотата и осветлението на стълбище и мазе са от значение за нормалното им ползване. Асансьорът трябва да е винаги изправен и безопасен, защото на него поверявате живота си.

За всичко това се грижи професионалният домоуправител. Вие трябва ежемесечно най-отговорно да внасяте дължимите суми, за да се плащат общите сметки за ток, вода, асансьор, чистач. При неиздължаване няма как да се случва всичко това. Трябва всеки да знае, че общата собственост се поддържа от всички, както се ползва.

Както в къщата, така и в големите жилищни сгради непрекъснато се налага някакъв ремонт. За целта решение се взема от общото събрание, свикано от професионалния домоуправител. Наложащи са смяна на щрангове, входна дограма, както и преглед и ремонт на покрива. Това се отнася за старите кооперации. За новите постройки ремонта е текущ, който само да осигурява комфорт във входа.

Спазването на правилника за вътрешния ред се следи много стриктно при професионално управление на входа. Възникналите междусъседски разправии се решават бързо и съгласно изискванията на закона за етажната собственост. Това е възможно, защото професионалния домоуправител е независим и е безпристрастен при решаване на проблема.

Като имате предвид посочените аргументи за ползата от професионално управление, може да размислите и решението за промяна във входа ви да бъде направено.

Коментари

коментара

Scroll To Top