Начална страница / Здраве / Аминокиселини за мъже – кои са подходящите
Аминокиселини за мъже – кои са подходящите

Аминокиселини за мъже – кои са подходящите

Независимо дали току-що сте започнали да посещавате фитнес залата в стремеж да изваяте перфектното тяло, или искате просто да поддържате организма си си жизнен и здрав, правилният хранителен режим винаги трябва да бъде ваше задължение.

Набавянето на необходимите хранителни вещества е изключително важно, за да можете да се възползвате максимално от капацитета на тялото си. Свиканали сме да ги приемаме по естествен път – чрез хранителни добавки, богати на въглехидрати, белтъчини и мазнини – трите най-важни градивни елемента.

Динамичното ежедневие обаче може да се окаже пречка пред нас, да ни попречи да имаме балансирана диета, съдържаща разнообразни храни. Затова голяма част от хората решават да се доверят на хранителните добавки, които, разбира се, не могат да бъдат заместител на естествените източници, но са перфектното допълнение, когато чувстваме, че не ни достига малко.

Ползите от приема на аминокиселини

Една от най-често използваните аминокиселини за мъже са тези, които изграждат белтъчините. Те са 20 на брой, като се разделят на заменими, незаменими и полунезаменими.

Под формата на хранителни добавки най-често се приемат незаменимите, тъй като те не се произвеждат в тялото и трябва да се добавят чрез други източници. Продуктите от животински произход съдържат най-голямо количество, но въпреки това има и растителни храни, които могат да ви снабдят с необходимите аминокиселини.

Ако обаче диетата ви не го позволява или просто нямате време да си ги набявате чрез храната, можете включите като допълнение към ежедневното си меню хранителните добавки. Това може да стане много лесно, тъй като в интернет може да срещнете изобилие от такива продукти.

Важно е обаче откъде си ги закупувате, тъй като трябва да знаете, че действително са качествени, а не някое менте, което няма да доведе до никакъв ефект. Workout.bg е мястото, където можете да бъдете сигурни, че суплементите, които купувате, са с гарантирано качество.

Тъй като аминокиселините се съдържат във всеки организъм, няма как да ги разделим на женски и мъжки. Единственото разграничение, което можем да направим, се базира на нуждите.

Сред хората, които се интересуват от спорта, навярно е известен факт, че основното свойство на аминокиселините е изграждането на мускулна маса, стимулирането на възстановителните процеси и облекчаване на мускулната треска.

Всеки може да се възползва от тях

Аминокиселините обаче могат да имат и друг ефект върху тялото – могат да подсилват имунитета, да участват в произвеждането на невротрансмитери и хормони. Освен това някои от тях като л-карнитинът може да бъде използван за редуциране на теглото.

Въпреки че най-вече професионалните атлети приемат аминокиселини чрез хранителни добавки, това не значи, че всеки може да се възползва от тях, ако има тежък дефицит или друг проблем с усвояването им през хранителните продукти. Аминокиселините могат да противодействат на стареенето, като спомагат за изграждането на мускулната тъкан, която с годините намалява.

Аминокиселините са едни от най-популярните хранителни добавки. Затова и в онлайн магазините можете да срещнете продукти от какви ли не производители. Поради това многообразие обаче трябва да сте сигурни, че няма да сбъркате и да заложите на този, който наистина ще ви е от полза. Това можете да направите в Workout.bg, където професионализмът е единственото, на което трябва да се доверите.

Коментари

коментара

Scroll To Top