Начална страница / Здраве / CGT добавка – кога се използва?
CGT добавка – кога се използва?

CGT добавка – кога се използва?

Един от вечните въпроси, когато става въпрос за хранителни добавки, е можем ли да комбинираме определен суплемент с друг. В очите на незапознатите това би изглеждало като мания, култ към външния вид.

За тази, които са добре информирани какви са множеството ползи от добавките, знаят, че комбинирането им не е табу. Разбира се, не бива да се стига до крайности и да се прекалява с количеството, независимо за какъв вид суплемент става въпрос.

Ако искате да се възползвате от ефекта на няколко добавки, трябва да бъдете внимателни с дозировката. Както всеки продукт, и тук насищането може да има някои негативни страни.

Поради тази причина CGT добавката е добра алтернатива, когато имате желанието да си набавите няколко вида хранителни вещества наведнъж. Естествено, основен източник трябва да бъде храната, но невинаги имаме възможността да поддържаме разнообразна диета, богата на всички тях.

Винаги имаме възможността обаче да направим правилния избор, когато става дума за мястото, от което да си закупим висококачествени хранителни добавки. А можете да бъдете сигурни, че доверите ли се на Workout.bg, изборът ви ще бъде безпогрешен.

Предимства от приема на CGT добавка

CGT добавката представлява формула от три от най-важните аминокиселини, отговорни за нормалното функциониране на организма. Тройната комбинация от креатин, глутамин и таурин може да направи така, че тежките физически упражнения във фитнеса да бъдат максимално ползотворни.

За да разясним характеристиките на тази добавка, трябва да разгледаме поотделно всяко едно от тези три вещества – как действа, какви са ползите от него и защо е нужно да го имаме в оптимални количества.

Креатинът е вероятно една от най-известните аминокиселини и съответно добавки. Основните ѝ свойства се изразяват в доставянето на енергия до мускулите и нервите. Креатинът може да ви помогне да имате повече издръжливост по време да интезивни серии, да спомогне за възстановителните процеси и да снабди тялото ви с голям енергиен резерв.

Глутаминът не е толкова известна, колкото креатина, но пък се отличава с това, че е аминокиселината с най-високо съдържание в човешкия организъм. Тя участва в синтеза на белтъчините и същевременно предпазва от разграждане на мускулната тъкан, известно още като катаболизъм. Играя важна роля във функционирането на имунната система и е отговорна за водното разпределение в тялото.

Тауринът, третата аминокиселина, която се съдържа в CGT добавката, може да служи като антиоксидант, като също така стимулира гликогенезата и гликолизата. Има благоприятно действие върху мускулната тъкан и може значително да подобри изпълнението на упражненията, а това е свързано и с по-добрите резултати.

Защо да се възползвате от тази добавка

Представете си какъв би бил ефектът, когато тялото ви получи необходимото количество и от трите аминокиселини в една доза. Няма нужда да се притеснявате дали сте си ги набавили чрез храната или да се опитвате да комбинирате различни добавки.

Единственото, което трябва да направите, е да не сгрешите на кого да се доверите. А това може лесно да се избегне, когато се възползвате от предложенията на онлайн магазина на Workout.bg.

Коментари

коментара

Scroll To Top