Начална страница / Здраве / Чай за отслабване – видове
Чай за отслабване – видове

Чай за отслабване – видове

Чаят е една от най-консумираните напитки в света. Не съществува човек, който да не е опитвал чай или да не знае за многобройните му ползи.

Редом с тях е и използването му като средство за отслабване. Навярно това не звучи правдоподобно, тъй като едва ли топла вода с някакво растение може да бъде ефективна, за да изгорим излишните мазнини.

Разбира се, не можем да очакваме, че резултатите биха били същите, каквито след редовни физически упражнения и ограничения в хранителния режим.

Въпреки това, както хранителните добавки за отслабване, определени чайове могат да служат като допълнение на регулярното спортуване и балансираната диета.

Кои чайове помагат да свалим килограми

Видовете чай могат да бъдат безброй. Затова пък не всички имат функцията да спомагат на организма да редуцира теглото. Тези, които имат тази способност, работят подобно на хранителните добавки – подпомагат за протичането на процесите в тялото, но не могат самостоятелно да се отърват от мазнините.

Видовете са много, а и е трудно да откриете онлайн магазин, който да предлага този вид, който е най-подходящ за вас. За да не се лутате насам-натам, можете да разгледате сайта на Workout.bg, където имате възможността да се възползвате от широкото многообразие антиоксиданти и други видове продукти, които да ви помогнат да водите здравословен начин на живот.

Навярно повечето хора биха се съмнявали, че чай може да има ефект върху намаляването на теглото. Затова в следващите редове ще ви запознаем с тези видове, които могат действително да ви бъдат от полза.

На първо място е зеленият чай. Това е може би най-известният вид, тъй като има широка употреба. Свойството му да повлиява на редуцирането на теглото се дължи на факта, че екстрактът от зелен чай е с високо съдържание на катехини – антиоксиданти, които могат да ускорят метаболитните процеси. Матчата – вид зелен чай, има същия ефект.

Чайът пу-ер е китайски ферментирал черен чай. Някои проучвания посочват, че може да има влияние върху понижаването на нивата на кръвната захар и, също като зеления чай, да подпомага изгарянето на мазнини.

Черният чай е чай, който е преминал през повече процеси на оксидация в сравнение с белия например. Според някои източници на информация свойството на черния чай да спомага топенето на мазнини се дължи на това, че е с високо съдържание на флавони – растителен пигмент с антиоксидантни свойства.

Чайовете като средство за детоксикация

Чайовете могат да бъдат много ефективни при детоксикация. Знаете, че трудно можем да имаме балансирана диета, в която се включват само висококачествени продукти. Също така от време на време ни се приисква да похапнем нещо, което е в разрез с нея.

Дори без да бяхме изброили как всеки вид чай действа на организма, само заменянето на висококалоричната напитка с чай може да окаже въздействие на свалянето на килограми.

Както споменахме по-горе, в онлайн магазина на Workout.bg можете да избирате от хранителни добавки за всяка ситуация, които могат да се окажат това, от което сте се нуждаели, за да водите по-добър начин на живот.

Коментари

коментара

Scroll To Top