Начална страница / Здраве / Хранителни добавки за разреждане на кръвта
Хранителни добавки за разреждане на кръвта

Хранителни добавки за разреждане на кръвта

Може би заглавието на тази публикация звучи като нещо, което не е възможно. Разреждането на кръвта се извършва се извършва или чрез храни, които имат такова свойство, или чрез лекарства, които са предписани от лекар.

Употребата на хранителни добавки за разреждане на кръвта обаче може да бъде добро допълнение и да има благоприятен ефект, когато кръвта в тялото ви е прекалено гъста.

Разбира се, те не могат да има същия ефект, какъвто лекарствата за тази цел имат, но могат да ги подпомогнат. Когато се стигне до такъв проблем, е необходимо да направим всичко по силите си, за да се справим с него.

Затова не трябва да се осланяме единствено на добавки и лекарства, а да съблюдаваме какво ядем. Определени хранителни продукти играят важна роля в разреждането на кръвта и поради тази причина е добре да ги включим в ежедневното меню.

Ако обаче нямате възможността или не желаете да консумирате някои хранителни продукти, хранителните добавки могат да бъдат решението за вас, защото не трябва вкусовите предпочитания или липсата на време да са причина за нездравословен начин на живот.

Да, хранителните добавки са много и затова някои от вас биха се затруднили, когато трябва да изберат както производителя, така и формулата от вещества, които биха били най-подходящи. А изборът на онлайн магазин в необятното интернет пространство може да създаде още пречки.

За да елиминирате този проблем, доверете се на Workout.bg – онлайн магазин, който предлага само най-качествените хранителни добавки на пазара, от които имате възможността да избирате тези, които най-много биха ви помогнали.

Защо е необходимо разреждане на кръвта

Може би първата асоциация, която хората правят с разреждане на кръвта, е представата, че тя видимо става по-рядка. Това обаче не е така. Разреждането е свързано с кръвосъсирването и предотвратяването от нарастване на съсиреци.

За да обясним подробно защо е разреждането на кръвта е жизненоважно, трябва да обясним процеса на кръвосъсирването (известно още като коагулация). Основната цел на този процес е да предпазва организма от загуба на кръв.

Процесът се разделя на три етапа – тромбопластинообразуване, тромбинообразуване и фибринообразуване. Обикновено се извършва за около 10 минути. Ако отнеме повече време, това говори за опасност от заболяване. Хемофилията например е заболяване, при което кръвта не може да се съсирва. Затова дори и най-малката рана може да доведе до сериозно кръвотечение.

Гъстата кръв може да бъде изключително опасна за здравето. Основен причинител е за образуването на тромби и съответно за редица заболявания, свързани с кръвта.

Естествени разредители на кръвта могат да бъдат хранителни продукти като морски дарове, риба, ядки, зелен чай, коприва и много други. Препоръчително е редовно да се консумират, за да не се стига до лечение с медикаменти.

Ползите от хранителни добавки

Ако обаче не успявате да консумирате определена храна, хранителните добавки за разграждане на кръвта могат да бъдат допълнението, което да бъде решение на проблема. Те съдържат онези хранителни вещества, които играя важна роля, за да може кръвосъсирването и циркулацията да протичат както трябва.

Разнообразието, което онлайн магазините предлагат е много. Въпреки че това на пръв поглед е плюс, понякога потребителят може да се обърка и да не знае какво да купи. Затова трябва да сте сигурни, че мястото, откъдето искате да закупите конкретната добавка, е надеждно, а доверите ли се на Workout.bg, можете да бъдете сигурни, че няма да сбъркате.

Коментари

коментара

Scroll To Top