Начална страница / Здраве / Какво е хидродермабразио?
Какво е хидродермабразио?

Какво е хидродермабразио?

Сигурно сте чували за термина хидродермабразио. Ако се чудите какво е това, може да се изненадате да научите, че това е неинвазивна процедура за почистване на лице. Това се случва чрез възстановяване на повърхността на кожата, с помощта на инструмент с диамантен връх за премахване на мъртвите кожни клетки и хидратиране на кожата. Процесът е сравнително евтин и се използва за подобряване на текстурата на кожата повече от 20 години. Тази статия очертава основните предимства на хидродермабразиото. Ще научите основите на тази процедура и ще разберете защо е популярен избор за грижа за кожата.

Хидродермабразиото е неинвазивна процедура за възстановяване на кожата

Процедурата не е болезнена и може да коригира множество кожни проблеми, включително стареене, акне и фини линии. По време на лечение с хидродермабразио козметикът ще държи лицето ви здраво и ще плъзне уреда по специална схема. Процедурата включва почистваща стъпка, дълбоко почистване и подхранване на кожата. Ще трябва да носите SPF през първата седмица след лечението, тъй като хидро-липидната функция на кожата ще бъде намалена.

Хидродермабразиото е иновативна процедура за лице, която използва многоетапен процес за премахване на мъртвите кожни клетки и регенериране на свежа кожа. Той е ефективен за всички типове кожа и може да намали фините линии и бръчки. Също така, помага за намаляване на хиперпигментацията и разширените пори.

Използва се диамантен накрайник

Хидродермабразиото е лечение на кожата, което комбинира екстракция, ексфолиация, хидратация и инфузия. Диамантеният накрайник нежно ексфолира външния слой на кожата. Този процес стимулира кожата да замени мъртвите клетки с нови и здрави, като по този начин подобрява цялостния вид на кожата и подобрява бръчките и фините линии. Този процес може да се извърши при по-тъмни тонове на кожата и е нежен към тялото.

Премахва мъртвите кожни клетки

Ползите от хидродермабразиото са много. Процедурата нежно премахва мъртвите кожни клетки и остатъци, разкривайки по-нова, по-млада кожа отдолу. Може също така да подобри кръвообращението и акнето и да придаде на кожата ви блясък. Той е отличен избор за хора с чувствителна кожа. Има и много други предимства. Прочетете за повече информация относно това лечение.

Процесът на хидродермабразио е най-новата иновация в грижата за кожата. Той също така насърчава възстановяване на увредените клетки. Хидродермабразиото е подходящо за всеки тип кожа, включително чувствителна. Лечението изисква само минимално време и може да се извърши върху всички типове кожа.

Хидратира кожата

Тъй като водата се използва като основна съставка в лечението с хидродермабразио, лечението ще почисти старателно кожата ви и ще я хидратира. Резултатът ще бъде по-гладка кожа с по-добро усвояване на активните съставки и по-малко фини линии. Процесът също така насърчава производството на колаген. Ползите от хидродермабразиото са много.

След лечението с хидродермабразио трябва да използвате висококачествен овлажнител и да избягвате излагане на слънце. Трябва също така да избягвате агресивни кремове за лице и да пиете много вода. След процедурата не трябва да чоплите кожата си, защото тя все още се обновява. Също така, трябва да избягвате прекомерната употреба на козметика, особено грим, и средства за тен в продължение на няколко дни. Трябва също така да избягвате агресивни почистващи препарати и скраб кремове, за да избегнете по-нататъшно увреждане.

Това е по-щадяща версия на микродермабразиото

Двете процедури си приличат в много отношения, но основната разлика между тях е вида грижа за кожата, която извършват. Микродермабразиото е известно с интензивното си действие върху повърхността на кожата, докато хидродермабразиото е по-нежно. И двете техники премахват мъртвите кожни клетки от епидермиса, оставяйки по-гладък тен. Микродермабразиото може да причини малко зачервяване след процедурата, докато хидродермабразиото ще остави кожата мека, гладка и дори веднага.

Микродермабразиото използва ръчен уред за отстраняване на мъртвите кожни клетки. Това помага да се разкрие по-гладка, по-млада кожа отдолу. Микродермабразиото е един от най-ефективните начини за премахване на мъртвите кожни клетки, но има няколко недостатъка. Въпреки че микродермабразиото може да доведе до по-гладка кожа, то може също да причини чувствителност към слънчева светлина и зачервяване.

Процедурата е подходяща за чувствителна кожа

Хидродермабразиото е чудесно лечение за хора с чувствителна кожа. Тази процедура е ефективна при лечение на много различни кожни проблеми, включително стареене на кожата, сухота, запушена кожа и чувствителна или склонна към акне кожа. Може да се използва и за намаляване появата на фини линии и белези от акне по лицето. Той е достатъчно нежен за повечето хора и може да се прилага дори след процедури по обезкосмяване.

 

Коментари

коментара

Scroll To Top