Начална страница / Здраве / Телешки протеин – по-добър ли е
Телешки протеин – по-добър ли е

Телешки протеин – по-добър ли е

Едно от най-важните неща, които трябва да съблюдаваме, когато сме решени да водим здравословен начин на живот, е количеството хранителни вещества, които трябва да си набавяме ежедневно.

Всички сме чували за въглехидрати, мазнини и белтъчини. Тази тройна комбинация е необходимо да присъства в ежедневното меню на всекиго, независимо дали е професионален атлет, или средностатистически човек, който обича да спортува.

За да могат физическите упражнения да бъдат максимално продуктивни, трябва не само да имаме мотивация, но и нужните познания, които да ни помогнат по пътя към триумфа.

Хранителните добавки са се превърнали в едва ли не задължителна част от арсенала на всеки фитнес маниак. Това не е случайно, тъй като могат да бъдат супер ефективни. Тази масова употреба е логично да налага и масова продукция.

Затова и в интернет ще намерите безброй сайтове, които предлагат най-различни добавки, свързани със света на спорта. Един от тези, на които си заслужава да се доверите, е Workout.bg. Продуктите, които се предлагат там, са първокачествени и са винаги на най-изгодни цени.

Свойства на телешки протеин

Наличието на достатъчно мускулна маса е жизненоважно, за да можете да изградите релефна мускулатура. За тази цел трябва да снабдявате редовно организма си с протеини.

Те се съдържат в много видове храни, но когато нямате време всеки ден да приготвяте храна, богата на протеин, приемането му като хранителна добавка е подходящ начин да осигурите на тялото си това, което му е необходимо.

Телешкото месо е съставено основно от протеин. Повечето пълноценни протеини (тези, чиито източници са храни от животински произход) съдържат всичките 9 от общо 20 аминокиселини, които тялото не може само да синтезира, като концентрацията на глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин е значително по-висока, отколкото в другите видове протеин.

В сравнение с някои другите видове като суроватъчния например телешкият има слаб аминопрофил. Това обаче не го прави неефективен, защото останалите му предимства компенсират значително.

Предимства пред останалите протеини

Лактозната непоносимост е най-често срещаният ензимен дефицит в света. Затова и много хора са ограничени откъм консумирането на млечни продукти. Това може да затрудни и тези, които искат да приемат протеин под формата на хранителна добавка.

Телешкият протеин е една от най-добрите алтернативи за тях, тъй като не съдържа лактоза. Също така се усвоява лесно и съдържанието на протеин в една доза е високо.

Някои видове телешки протеин са филтрирани чрез хидролиза, а едно от предимствата е, че тези протеини са хипоалергенни. Телешкият протеин има естествено съдържание на креатин – аминокиселина, която подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите.

Макар че вероятно вече сте запознати с огромния набор от хранителни добавки в интернет, изборът все пак може да не е толкова лесен. Workout.bg гарантира обаче точно обратното – в онлайн магазина им ще откриете всичко, от което тялото ви се нуждае, за да бъде непоклатимо и по време на най-интензивните тренировки.

Коментари

коментара

Scroll To Top