Начална страница / Здраве / Вашата нова усмивка: Колко време се носят брекетите?

Вашата нова усмивка: Колко време се носят брекетите?

момиче с брекети

Ако горната и долната челюст не съвпадат и има несъответствие, това не само има естетически ефект за засегнатите. Изкривените зъби имат сериозни последици за здравето, които ортодонтията може да коригира. Потърсете в София специалисти, които биха се погрижили за правилното поставяне на вашите брекети. Ако живеете в столицата, може да намерите изгодни оферти – по отношение на клиники, предлагащи ортодонтия и изработване на брекети София е може би най-подходящия град за Вашето лечение.

Възможни последици от неправилно подравнен зъб или челюст:

  • Кариес и пародонтална болест: струпването и гнезденето на зъбите насърчават зъбните заболявания.
  • Стомашни и чревни проблеми: Те възникват, когато функцията на дъвчене или хапане е нарушена.
  • Напрегнати мускули на врата и челюстта: Грешната захапка може бързо да доведе до това, което от своя страна причинява главоболие.
  • Настинки и проблеми с ушите, носа и гърлото: Те често се появяват, когато устата е отворена по време на сън и въздухът не се овлажнява и затопля от правилното носно дишане.
  • Полипи: При деца, които не могат да затворят устните си поради голяма стъпка на зъба, дишането през устата често означава, че сливиците и сливиците трябва да бъдат отстранени.
  • Речеви грешки: Поради неправилно подравняване на челюстта или зъбите, например може да се появи шепот.

Брекети за деца

При децата неравномерното разположение на зъбите може да се открие рано чрез редовни посещения на зъболекар и да се коригира или дори да се избегне чрез добри грижи и здравословна диета. Колкото по-развита е челюстта в момента на загуба на млечните зъби, толкова по-добре се адаптират зъбите, които растат отново. Това означава, че преждевременната загуба на млечни зъби (поради лоша грижа) уврежда зъбите, които растат отново. Несъвместимостта на млечните зъби също води до несъответствия на постоянния набор от зъби.

Брекети за възрастни

Възрастните също могат да си изправят зъбите с помощта на ортодонтията. Корекцията обаче изисква много търпение. Въпреки това, все повече възрастни пациенти днес решават да си изправят зъбите не само от естетически съображения, но и от здравословни причини. Възможностите са разнообразни, но терапиите са много скъпи.

Колко време трябва да се носят брекети?

Продължителността на денталната регулация зависи от степента и вида на неравновесието, възрастта на пациента и вида на регулацията. Тя се различава от отделен случай. Повечето детски ортодонтски лечения продължават 3-4 години. По-малките разминавания могат да бъдат регулирани за по-кратко време. Зъбите могат да бъдат поставени в желаната позиция относително бързо, но съществува риск те да се плъзнат назад също толкова бързо, ако не бъдат задържани в правилната позиция достатъчно дълго.

Как протича лечението?

Преди да започне действителното лечение, първоначалната консултация и диагностика се извършват от експерт. За тази цел челюстта, зъбите и дъвкателната функция се изследват щателно. По този начин лекуващият лекар може да определи дали е необходима ортодонтска помощ. След това той създава план за лечение, който се основава на индивидуалните нужди на пациента и включва неговите очаквания.

Коментари

коментара

Scroll To Top